21:34
9 листопада – День української писемності та мови

У Державному навчальному закладі «Вище професійне училище №7 м. Миколаїв» було проведено низку заходів присвячених Дню української писемності та мови.

З метою популяризації українського слова та вшанування розвитку української писемності 8 листопада в училищі відбулася тематична класна година на якій усі учні і педагоги написали диктант «Рідна мова». Учні, які показали найкращі результати , отримали смачні призи. Викладачі та майстри виробничого навчання також взяли участь у написанні диктанту, де підтвердили свою професійність і відмінне знання української мови.

Окремим конкурсом було випереджуюче завдання – виготовлення тематичної листівки, з яким найкраще впоралася 262 група.

9 листопада в училищі усі перебували у святковому настрої. Група учнів «Мовного патруля» пригощала знавців українського слова солодкими компліментами, на перервах лунали веселі та патріотичні українські пісні, і, звичайно, відбулося нагородження переможців у конкурсах.

Вітаємо переможців:

за конкурс-диктант: учнів 132 групи - Тимошенко Тетяну, М’ясникову Вікторію, Стародуб Олександру, Болбот Тетяну, Бурдейну Катерину,

учня 112 групи – Логачова Стаса,

ученицю 151 групи – Деревенко Вікторію,

учениць 262 групи – Листопад Діану, Бабенко Катерину,

ученицю 362 групи – Василишину Юлію.

за конкурс тематичних листівок перемогу отримали учні 262 групи.

Ще однією цікавою сторінкою свята стала книжкова виставка у бібліотеці училища, метою якої є сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання шанобливого ставлення до історії, культури і традицій українського народу.

Від щирого серця вітаємо усіх з Днем української писемності та мови і бажаємо бути гордими за те, що ми є громадянами нашої країни, належимо до прекрасного, дотепного народу, маємо мальовничу Батьківщину. Сподіваємось, що дух українського свята супроводжуватиме нас протягом року.

Миндру І.В.

Переглядів: 347 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: