09:18
Четвертий день фестивалю

32 роки тому - 26 квітня 1986 року вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів.

Аварія на ЧАЕС — найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі.

Чорнобиль - це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Завдяки самопожертві ліквідаторів аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

Саме в День пам’яті у ДНЗ «Вище професійне училище №7 м. Миколаїв» пройшов день Цивільної оборони. День розпочався з уроку - пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи. Учні, які здобувають професію «Молодша медична сестра з догляду за хворими», продемонстрували надання першої медичної допомоги під час радіаційної небезпеки.

Керівником фізичного виховання Румянцевим К.Б. було організовано ряд заходів:
- пропаганда цивільного захисту;
- забезпечення безпеки життєдіяльності людини у разі виникнення надзвичайних ситуацій;
- відпрацювання дій учнів та постійного складу закладу у випадку виникнення пожежі;
- огляд-конкурс фотогазет, плакатів з теми: Захист людини у надзвичайних ситуаціях».

О 12 годині відбулася навчальна евакуація учнів і педагогічного колективу, які продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій. Були відпрацьовані навички дій за сигналами оповіщення ЦО.

Також проведено комбіновану естафету з елементами виконання нормативів, контрольних завдань.

Учні і педагогічний колектив удосконалили свої теоретичні знання і практичні навики щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти для захисту свого здоров'я та життя.

День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

Переглядів: 379 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: