15:19
«День цивільної оборони»

«День цивільної оборони»

24 квітня в училищі відбувся «День цивільної оборони» із залученням служби громадського захисту населення в Миколаївській області: майора Шпильова Костянтина Валерійовича, фельшера Симоненко Людмили Миколаївни та команди швидкого реагування.

При отриманні сигналу ЦО «Увага всім!» було оголошено команду про евакуацію з навчального корпусу на спортивний майданчик. Учні та інженерно-педагогічний колектив виконали об’єктове тренування організовано, не допустивши виникнення паніки. 

Однією з найбільш масових та активних форм удосконалення практичних навичок ЦО була комбінована естафета, завданням якої - подолання смуги з перешкодами, швидкого надання медичної допомоги та доставки потерпілого, а також гасіння вогню. 

За програмою змагань було відпрацьовано такі нормативи з ЦО: 

- складання та одягання протигазу; 

- одягання протигазу на постраждалого; подолання ділянки зараження у протигазі; 

- накладання первинної пов’язки на різні ділянки тіла. 

Кожен етап супроводжувався показом та розясненням дій команди рятувальників. 

Учні з азартом та захопленням спостерігали за діями рятувальників, які показали евакуацію потерпілого з криші за допомогою гірно-рятівного обладнання, можливості гідравлічних приладів та подушки, за допомогою якої рятувальники підняли свій автомобіль. Особливе захоплення учнів викликала демонстрація спеціального захисного костюму. 

Підведення підсумків Дня ЦО відбудеться на загальноучилищній лінійці. 

День Цивільної оборони був, на щастя, лише навчальним, та з впевненістю можна сказати, що учні, у разі надзвичайної ситуації, будуть адекватно на неї реагувати, що врятує не тільки їх життя.

Переглядів: 561 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: