22:25
Допрофесійна підготовка в системі «школа - ПТНЗ»

Найважливішим принципом організації допрофесійної підготовки в умовах профільної старшої школи є взаємодія між різними освітніми установами. Саме у цьому напрямі здійснюється вже третій рік співпраця училища й загальноосвітніх шкіл № 29 та 49 Корабельного району.

Учні школи, починаючи з 10 класу, поєднують здобуття середньої освіти з допрофесійною освітою на базі нашого училища з галузевих напрямів: енергетика, медицина, інформаційно-комунікаційні технології.

Здійснення допрофесійної підготовки учнів старшої школи - важливий крок, щоб наблизити зміст навчання до потреб дитини, її інтересів, професійної орієнтації в майбутньому життії. Важливо будувати освіту і виховання кожної конкретної особи на основі її природних здібностей, з тим, щоб кожен став сам собою.

У процесі здійснення допрофесійної підготовки створюються передумови для свідомого вибору спеціалізації та опанування майбутньої професії, стимулюється розвиток особистості, формування важливих психологічних якостей, забезпечується поступове професійне становлення випускників шкіл.

Так за напрямом медицина (професія «молодша медична сестра з догляду за хворими») учні вчаться здійснювати догляд за хворими, надавати їм першу медичну допомогу та виконувати прості фізіотерапевтичні процедури, такі як постановка гірчичників, банок, накладання компресів, застосування грілки, міхура з льодом, вимірювання температури, артеріального тиску, знайомляться з правилами виконання ін’єкцій.

Під час уроків допрофесійної підготовки з інформаційно-комунікаційних технологій (професія «оператор з обробки інформації та програмного забезпечення») учні набувають навички установлювати операційні системи на ПК; проводити діагностику та технічне обслуговування ПК, периферійних пристроїв; виконувати комплекс робіт, пов’язаних з підготовкою носіїв інформації до роботи тощо.

У процесі навчання за енергетичним напрямом (професія «електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування») учні набувають навички проводити діагностику та технічне обслуговування технологічно нескладного електрообладнання, виконувати прості електромонтажні роботи тощо.

Допрофесійна підготовка в системі “середня загальноосвітня школа – професійно-технічний навчальний заклад”, організаційна структура якої може варіюватись залежно від регіональних вимог, забезпечує професійне самовизначення учнів, обґрунтований вибір професії з урахуванням власних здібностей, уподобань та інтересів, формування на допрофесійному рівні соціальної, комунікативної, інформаційної, технічної, технологічної компетенцій випускників школи.

Після закінчення 11 класу, учні отримують сертифікат, який засвідчує отримання початкових професійних знань, умінь і навичок у конкретному галузевому напрямі.

 

Переглядів: 363 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Sergnat  
0
<a href=http://zmkshop.ru/stati/stroitelstvo-skladskogo-kompleksa-iz-metallokonstruktsiy/>подготовительные работы при установке м/к</a>

Ім`я *:
Email *:
Код *: