18:47
Музей пожежної охорони

Учні нашого училища відвідали музей пожежної охорони, де познайомились з сучасними засобами захисту від пожеж будівель і споруд, з правилами пожежної безпеки в народному господарстві і в побуті.

Екскурсія почалась з огляду історії розвитку пожежної охорони в країні і місті. У залі профілактики ознайомились з основними функціями органів державного пожежного нагляду, їх завданнями і правами.

Побачили цікаві діючі макети - протипожежний захист висотної будівлі і торгівельного центру в м. Миколаєві. Чисельні стенди познайомили нас з правилами пожежної безпеки агропромислового комплексу, побачили діораму - гасіння пожежі хлібного масиву і макет житлового будинку із зазначенням основних причин виникнення пожежі, діораму - квартира до і після пожежі.

У залі пожежогасіння були представлені стенди і експонати, які розповідають про розвиток пожежно-прикладного спорту і його ролі в організації гасіння пожеж. В експозиції цього залу - електрифікована слайдовая схема, що демонструє порядок виїзду пожежних частин міста під час вступу повідомлень по «01», а також діорама - гасіння пожежі в морському порту, діючий макет - автоматичне гасіння пожежі на кораблі і резервуара ЛЗР.

У залі автоматики і техніки побачили діючі експонати: охоронно-пожежна сигналізація, приймальня станція і сповіщувачі різних типів, обладнання для спринклерних і дренчерних систем, техніка оперативного зв'язку, різне пожежне обладнання, макети пожежних автомобілів.

Екскурсія учням сподобалась та надала поштовх замислитись

Переглядів: 289 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: