15:23
НАША БІЛЬ - АФГАНІСТАН...

Далекий грудень 1979 року... Далека та  чужа країна Афганістан... Безглузда війна... Скільки смертей, скільки горя за 10 років. Проте ця безглуздість не применшує героїзму наших воїнів там, в  афганському пеклі. Ніхто та ніщо не має бути забутим, аби не забути - треба пам'ятати, а щоб пам'ята­ти - треба знати.

15 лютого в Україні вважається Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річницею виведення військ з Афганістану. Через Афганістан пройшло більше 160 тис. українців, 2 378 українців, згідно офіційній статистиці, загинули, 4 687 повернулися додому інвалідами.Зараз в Україні живе близько 150 тисяч афганців.

В  цей день у ДНЗ «ВПУ № 7 м. Миколаїв» відбулася тематична лінійка з нагоди 27 річниці виведення військ з Афганістану, на якій бібліотекар Мойсеєнко Н.О. розповіла про випускників училища – учасників бойових дій в Афганістані. 

Так, випускник нашого училища,  Полівода С.М.,  сьогодні очолює  Спілку  ветеранів-афганців Корабельного району. Цей мужній  чоловік  неодноразово був запрошений   до училища. В своїх спогадах Сергій Миколайович розповідає учням про події тих років, з теплотою згадує про роки навчання у училищі.

Всі присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців хвилиною мовчання та запалили свічки.

В бібліотеці училища оформлена книжкова  виставка :  «Афган – ріка нашої памяті», відвідуючи яку, учні можуть ознайомитись з літературою за певною тематикою.

Переглядів: 472 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: