13:18
Обласні педагогічні читання

22 лютого 2017 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області на базі машинобудівного ліцею проведено обласні педагогічні читання з науковим супроводом «Теорія і практика впровадження інноваційних технологій навчання у професійну підготовку кваліфікованих робітників».

Мета заходу – удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників, оновлення змісту роботи, інформаційного та методичного забезпечення освітнього процесу, впровадження нових технологій, форм і методів професійної підготовки учнів, сприяння творчому та професійному розвитку викладачів та майстрів виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів області, поширення перспективного досвіду в педагогічній діяльності.

Педагогічні читання відкрили Каськова Ганна Леонідівна, в.о. директора департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, Шаповалова Наталія Віталіївна, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області.

У ході пленарної частини виступила Кулалаєва Наталя Валеріївна, кандидат хімічних наук, доцент, завідувач лабораторії технологій професійного навчання Інституту професійно-технічної освіти НАПН України, яка проаналізувала готовність педагогічних працівників до впровадження інноваційних технологій навчання, ознайомила присутніх з теоретичними засадами застосування цих технологій у професійно-технічній освіті, приділила особливу увагу проектному навчанню.

Аспірант Інституту професійно-технічної освіти НАПН України Ткачук Ганна провела майстер-клас щодо практичної реалізації проектного навчання у ПТНЗ засобами інформаційно-комунікаційних технологій.

Після пленарного засідання розпочали свою роботу секції педагогічних працівників.

На секції педагогічних працівників з професій машинобудівного, будівельного та енергетичного профілів та професій, пов’язаних з наданням послуг в офісі виступила Козарчук Ольга Станіславівна, майстер виробничого навчання нашого закладу, яка атестується у 2016-2017 навчальному році на присвоєння педагогічного звання «Майстер виробничого навчання І категорії на обласному рівні. У своєму виступі Ольга Станіславівна презентувала власний досвід впровадження сучасних форм, методів та технологій навчання, свої напрацювання, розкрила зміст методичної проблеми, над вирішенням якої працює. Тема виступу: «Хмарні технології» - шлях до формування професійної траєкторії розвитку учня».

Педагогічні працівники нашого закладу взяли активну участь у виставці науково та навчально-методичної літератури, презентували свої креативні напрацювання.

Переглядів: 383 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: