17:15
ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ в Миколаївському ВПУ №7

«Народ Шевченка не забуває

і ніколи не забуде.

Поет живе в серцях свого народу»

Максим Рильський

Щороку з приходом весни оживає з новою силою слово нашого пророка – Тараса Шевченка. В ці перші весняні дні вся Україна згадує свого Кобзаря й наш навчальний заклад – не виняток.

З метою вшанування пам'яті великого митця в бібліотеці училища оформлена книжкова виставка «Скарбниця творчості Т. Г. Шевченка». Бібліотекар Мойсеєнко Н. О. представила учням наявну в фондах літературу про життя та творчість поета, познайомила їх з творами та живописом Т. Шевченка. Присутнім було представлено книги та альбоми, які розкривають життя та творчість Шевченка-художника і Шевченка-поета.

12 березня пройшов конкурс виразного читання віршів серед учнів І-ІІІ курсів. У стінах читальної зали звучало Кобзареве слово – учні читали вірші Шевченка про природу та любов до рідного краю, твори, які відображали зболену душу поета. Завдяки цьому заходу присутні мали змогу відчути себе невід’ємною частинкою того дивовижного творіння Божого, що зветься українським народом.

13 березня, під час виховної години, для учнів І-ІІІ курсів відбулася інтелектуальна гра «Стежками Шевченкової долі», що мала на меті поглибити й узагальнити знання про творчість Тараса Григоровича, виховувати повагу до його творчості, зацікавити учнів класичною українською літературою, показати всю багатогранність обдарувань поета. Учасникам було запропоновано 5 конкурсних етапів («Привітання команд», «Розминка», «Чи знаєш ти поезію?», «Віднови події», «Творче моделювання»). У нелегкій командній боротьбі з відривом у 1 бал перемогла 152 група. Учасники зміцнили командний дух, отримали задоволення від змагання та солодкі подарунки, а всі присутні ще раз переконалися у величі та невмирущості Тарасового слова.

Також біля кабінету української мови та літератури оформлено виставку творчих робіт учнів «Світ поезії Т. Г. Шевченка», дивлячись на яку можна впевнено сказати, що твори Шевченка й сьогодні не втрачають своєї актуальності.

Тож нехай творчість Кобзаря стане нам заповітом – зберегти мову народу, його звичаї, пісні й пронести їх через віки у майбутнє.

Викладач української мови та літератури Ничипоренко В. О.

Бібліотекар Мойсеєнко Н. О.

Переглядів: 314 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: