19:24
ТИЖДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ

ТИЖДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ

«Рідна  мова – це духовна скарбниця українського народу, жива схованка людського духу, в яку люди складають і своє довге життя, і свої сподівання, розум і досвід…» - так писав відомий український письменник П. Мирний.

9 листопада у ДНЗ «ВПУ №7 м. Миколаїв»  тиждень Української писемності та мови відкрився урочистою лінійкою, на якій дітей ознайомили з планом заходів, які відбудуться в рамках тижня.

З метою популяризації мови і писемності  в бібліотеці оформлена виставка «Безцінна спадщина мого народу»,  де представлена література за розділами: «Від кирилиці до Кобзаря», «Ну що б, здавалися, слова…», «Народ про мову..».

Бібліотекар Мойсеєнко Наталя Олександрівна цікаво провела засідання літературного клубу «Поетичні обрії».

Також був проведений конкурс читців української поезії, в якому взяли участь учні  І та ІІ курсу. Учасники старанно готувалися до виступу, але найбільш активними були учні 161 групи. Виступаючі із задоволенням декламували поезії Л.Костенко, Л. Українки, В.Сосюри, М.Рильського, Т.Шевченка, В.Стуса. 

Окремо хочеться відзначити учня групи 222 Передєльського Володимира за креативність виконання авторського твору та Печену Альону, ученицю групи 162, виконавицю власної поезії, за емоційне висвітлення актуальних проблем сьогодення. Всі учасники отримали грамоти та дипломи за різними номінаціями.

 

В рамках тижня в училищі проводились інформаційна хвилинка «Плекаймо нашу мову». Викладач української мови і літератури Миндру І.В. підготувала і провела тематичну класну годину «Українська мова – найцінніший скарб народу».

Всі заходи, які пройшли у нашому закладі, були направлені на розвиток почуттів національної гідності, з метою виховування любові до рідної землі, рідної мови, її краси та різноманітних можливостей, сприяння розвитку творчих здібностей учнів.

                                                                    Методист училища Ничипоренко В.А.

Переглядів: 562 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: