17:53
Відвідування театру

Відкриття нового театрального сезону – завжди свято для культурного життя нашого міста. Щорічно творчі колективи театрів Миколаєва готують для своїх глядачів театральний подарунок чи нову прем’єру.

11 жовтня, за сприянням адміністрації училища, 15 кращих учнів нашого закладу відвідали Миколаївський академічний український театр драми і музичної комедії, де подивились виставу «Маруся Чурай», за однойменним твором Ліни Костенко, який входить до програмового матеріалу 11 класу з української літератури. Історія драми життя головної героїні спектаклю сьогодні має сучасне обрамлення. Велике кохання і велика зрада, трагічна смерть милого і суд громади - все це оживає у талановито вибудуваній, яскравій музичній виставі режисера – постановника С.Павлюка, який майстерно поєднав сьогодення та традиції українського народу.

12 жовтня учасники театрального гуртка відвідали Миколаївський академічний художній російський драматичний театр, в якому відбувся допрем’єрний показ спектаклю «Украдене щастя» за п’єсою Івана Франка, яка вивчається на уроках української літератури.

Класика української драматургії не втратила своєї актуальності і в наш час. Тема любові зрозуміла кожному. Щастя бути поряд з коханою людиною, розлука, несправедливість, зрада, великий біль про втрачене щастя – основні теми вистави. Саме тому п’еса «Украдене щастя» не втрачає гостроти і сьогодні та є в репертуарі майже кожного театра України.

Учні з задоволенням відвідали вистави миколаївських театрів. Постановки, акторська гра дуже вразили їх. Сподіваємось, що ця подорож буде вдалим стартом до культурно- просвітницького життя учнів Вищого професійного училища №7.

В. А. Ничипоренко

Переглядів: 339 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: