13:30
Виховна година, присвячена Другій світовій війні 1939-1945 рр.

Однією із жахливих сторінок ХХ століття є Друга світова війна 1939-1945 рр. , яка торкнулася і нашої країни. Саме під час цієї війни розпочалося довге і криваве протистояння наших співвітчизників за визволення нашої держави. Тяжкий шлях визволення України тривав з 1942 по 1944 рр., попри гіркоту поразок ми вирвали перемогу у ворога, звільнивши нашу державу.

Саме цим подіям і була присвячена виховна година, яка прийшла в нашому закладі 24 жовтня 2018 р. в малій колегіальній залі.

З вступним словом до присутніх звернулась викладач історії Неділько Н.Ю. Літературно-музичну композицію воєнної тематики представили учні ІІІ курсу Литвинов О. та Гречишкіна Ю.

Своїми спогадами про тяжкі часи дитинства під час війни поділились ветерани війни і праці Білоножко О.К. та Іванченко Г.М.

Олександр Клавдійович в своєму виступі розповів про життя дітей та молоді в часи Другої світової, акцентувавши увагу на темі воєнної дружби та кохання, яке люди пронесли через лихоліття війни. Ці почуття були справжніми, перевірені часом і війною. Саме темі кохання ветеран присвятив низку віршів, які не залишили байдужими жодного слухача в залі. Склалося враження, що поезію читав не 90-річний ветеран, а наш сучасник. По закінченні зустрічі у наших серцях назавжди, залишилась велика повага, тепло та вдячність до людей, які прожили не прості жахливі часи війни і залишили в своєму серці непереможну жагу до життя.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих.

І скільки б не пройшло років, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством.

Бібліотекар Мойсеєнко Н.О.

Переглядів: 367 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: