21:42
Засідання методичних секцій викладачів та майстрів в/н з професій, пов’язаних з наданням послуг в офісі та бібліотекарів ПТНЗ

19 листопада 2015 року колектив ДНЗ «ВПУ №7 м. Миколаїв» зустрічав гостей. На базі нашого закладу відбулося засідання  методичних секцій викладачів предметів професійно-теоретичної підготовки та майстрів виробничого навчання з професій, пов’язаних з наданням послуг в офісі  (керівник секції: Бензар В.О. методист НМЦ ПТО)  та бібліотекарів ПТНЗ (керівник секції: Михайлюк Т.О., методист НМЦ ПТО).

 

Гості були запрошені до колегіальної зали, де учні театрального гуртка  представили літературно-музичну композицію «Народе мій, пишаюся тобою…».

Секція викладачів дисциплін професійно-теоретичної підготовки й майстрів виробничого навчання з професій, пов’язаних з наданням послуг в офісі  працювала за темою: «Нові підходи до викладання й оцінювання навчальних досягнень учнів – необхідна складова в системі підготовки конкурентоспроможного кваліфікованого робітника та удосконалення педагогічної компетентності педагогічних працівників».

Нестерчук Т.О., викладач ДНЗ «ВПУ №7 м. Миколаїв», представила присутнім презентацію власного досвіду з теми: «Творча робота як фактор розвитку професійних компетенцій учнів».

У своїй доповіді Тетяна Олександрівна звернула увагу на визначення тематики дипломних робіт з урахуванням інтеграції професій, таким чином, щоб учні змогли розкрити знання, вміння, навички, отриманих з усіх напрямків підготовки. Також акцент був зроблений на тому, що творча дипломна робота є одним зі шляхів поповнення матеріально-технічної бази  навчальним устаткуванням, діючими моделями, стендами тощо.

Наступним етапом секції стало відвідування відкритих уроків викладачів ВПУ №7, а саме:

          - Глущенко Т.В., спеціаліста вищої категорії, з предмету «Діловодство». Тема: «Робота зі зверненнями громадян».         

    

          - Гринько Л.А., спеціаліста першої категорії, з предмету «Комп’ютерні технології». Тема: « Архівація інформації».

Учасники секції  дали позитивну оцінку відвіданим урокам.

Практична частина семінару включала  практикум з реалізації проблеми «Підготовка якісного інструментарію (пакетів ККЗ) для проведення проміжного та вихідного контролю з професійної підготовки й здійснення самоаналізу своєї діяльності в процесі виконання процедури атестації».

Також перед присутніми виступила Попова Л.Н., викладач Вознесенського професійного ліцею, автор електронного підручника «Основи діловодства».

Грищенко С.Г., методист ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей», представив майстер-клас по створенню інтерактивних мультимедійних презентацій з нелінійною структурою.

Живцова С.В.,  в.о. заступника директора з навчально-методичної роботи ВПУ № 21  м. Миколаєва, звернула увагу на рівень знань учнів з дисципліни «Технології комп’ютерної обробки інформації» (професія «Оператор комп’ютерного набору») за результатами обласної олімпіади з предметів професійно-теоретичної підготовки.

Керівник секції  Бензар В.О. достатньо  уваги приділила вивченню нормативних документів та методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України та НМЦ ПТО у Миколаївській області, а також доцільності системного й комплексного підходу педагогічних працівників до оцінювання навчальних досягнень учнів та результатів діяльності ПТНЗ шляхом підготовки якісного інструментарію.

Робота секції бібліотекарів ПТНЗ виявилась  не  менш  плідною.

Тема засідання: «Використання інформаційно-комунікаційних технологій у бібліотечній справі. Робота з електронною бібліотекою». На секції були присутні Оверченко І.В.,  завідуюча відділом Обласної бібліотеки для юнацтва та Драгуновська Т.В., провідний бібліотекар.  Гості наголосили  на необхідності  поступового  перетворення бібліотек в інформаційно-консультаційні  центри  по роботі з молоддю, а також поділились досвідом  щодо  проведення в Обласній  бібліотеці  тренінгу-казкотерапії (за мотивами творів В. Сухомлинського та М. Коцюбинського).

Голова секції Каніщева І.О., бібліотекар ДНЗ «Миколаївське ВПУ технологій та дизайну», розповіла про нормативно-правове забезпечення, використання інформаційно-комунікаційних технологій у бібліотечній справі.

Бібліотекар ДНЗ «ВПУ №7» Мойсеєнко Н.О. у своїй доповіді представила модель роботи бібліотеки ДНЗ «ВПУ №7» та розповіла про інновації та майбутні проекти. 

Також колеги-бібліотекарі зосередили увагу на таких питаннях:

  • варіант повнотекстової бібліотеки: версії підручників, відео, аудіо- фрагменти, методичні напрацювання працівників ПТНЗ (Пігузова Т.І., бібліотекар Миколаївського ПЛБ та СП);
  • використання мережі  Інтернет як бібліотечної послуги. Віртуальна подорож: від незвичайної книги до незвичайної бібліотеки (Воляницька Т.І., бібліотекар Казанківського ПАЛ).
  • формування в учнів інформаційних компетентностей (Титаренко О.Б., бібліотекар Березнігуватського ПЛ).

Позитивною нотою завершився  семінар. Присутні подякували керівникам секцій Бензар В.О. та Михайлюк Т.О. за цікаву, плідну, доцільну, роботу, за можливість обмінятися досвідом, а також подякували колективу училища за високий рівень організації і проведення заходу. 

Переглядів: 612 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: