09:59
День української кухні - як шана народним традиціям

День української кухні - як шана народним традиціям

З давніх-давен Україна славилася своєю багатою кухнею. І понині її страви користуються популярністю не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Українська кулінарія нараховує десятки тисяч рецептів страв, які вирізняються простотою приготування і прекрасними смаковими якостями. В усьому світі добре відомі українські страви: борщ, пампушки, галушки, вареники, коржі, калачі, гречаники, фарширована риба, шпиговане сало, печеня, буженина.

Власні здібності у приготуванні окремих смачних страв продемонстрували учні ВПУ 7, під керівництвом майстра в/н Ратушняк Руслани Валеріївни у співпраці з майстром в/н Кордонюк Світланою Валентинівною та практичним психологом Сагателян Оленою Гарниківною, під час свята «День української кухні - як шана народним традиціям», яке проходило 27 березня в гуртожитку училища.

Здавна народ України славиться гостинністю, бо "веселий гість – дому радість".  Споконвіку на столі, застеленому барвистим вишитим рушником, лежав хліб, а поруч нього – сіль, які завжди для українців були святинею. Тож не дивно, що їх сприймали як єдине ціле. За старовинним звичаєм, хліб-сіль підносили дорогим гостям при зустрічі на знак великої пошани. Хлібом-сіллю запрошували до столу, ними дякували за гостинність.

Уміння зустрічати та  пригощати гостей – учнів та педагогів – представила талановита команда гуртківців: Петрицина Яна, Савчук Яна, Новорождєна Тетяна, Ковальова Ліна, Головатюк Сергій.

Українська кухня створювалася протягом сторіч, тому в ній відтворено не лише історичний розвиток народу, а й природно-географічні умови того чи іншого регіону, його культурно-побутові традиції, а також зумовлені ними напрями господарської діяльності. "Кожний край має свій звичай", "Що сторона, то новина", "Світ один, та різні звичаї", - говорять українські народні прислів’я.

 

Свято ж у нашому навальному закладі пройшло весело та гучно з приготуванням вареників з різною начинкою під виконання українських пісень учнями училища, а проведені конкурси та змагання  не давали нудьгувати до кінця свята.

Переглядів: 619 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: